- A-lag Herrar Fotboll
Vi kommer att spela i div 6 under säsongen 2024/2025. Målsättningen är att fortsätta klättra i seriesystemet. Laget består av en bra mix av unga och äldre spelare. Ett par av dem har spelat på hög nivå tidigare.

Vi är intresserade av att förstärka laget med 4-6 st spelare. Vi ser gärna att man har en bra speluppfattning och är en lagspelare.

Fram till vi drar igång säsongen (i början av februari) så kommer vi att lira futsal mest på skoj en gång i veckan.
Under försäsongen (feb - mars) kommer vi att träna 2-3 gånger i veckan samt spela träningsmatcher.
Under tävlingssäsongen (april - juni, aug - okt) tränar vi två gånger i veckan.

På Instagram hittar ni oss under namnet: "Sorskogens_IF_Fotboll_A_lag", där lägger vi upp både bilder och filmklipp från träningar och matcher.
Tufft motstånd i Stockholm cup
2023-10-21 16:36

Vi lottades mot svårast möjliga motstånd i form av Bagarmossen från division 4. Matchen spelades under ihållande regn en kall fredagkväll i oktober (fredagen den 13:e).

Vi inledde med två bonusstraffar, varav vi missade den ena.

Vi mönstrade en 3-5-2 uppställning för första gången i år, med fokus på försvar i förstahand.
Vi inleder matchen med 1-0. Bagarmossen har mycket boll och både rullar runt och vänder kant, men där vi känner att vi man försvara rätt bekvämt. Vi får fina omställningar som vi inte riktigt förvaltar fullt ut i den sista passen. Bagarmossen har två chanser där Olle gör två fina räddningar.

Paus: 1-0 till Söris.

Till andra halvlek har vi pratat om att de slagit farliga genomskärare bakom vår backlinje - det måste vi vara uppmärksamma på. Spelet går lite fram och tillbaka, sen får vi ett läge där Viggo träffar utsidan av stolpen. Nära 2-0.

Bagarmossen pressar på och börjar gå på avslut längre ifrån mål. Då regnet fortsatt vräker ned så sticker bollen lätt iväg i det våta gräset.

I den 58:e minuten kommer ytterligare ett skott från distans, som Olle är nära att rädda, men som till slut går i mål 1-1.

Matchen böljar fram och tillbaka, men där Bagarmossen är det laget som etablerar längre tryck. I en omställning tar sig Lukas förbi en av mittbackarna och kommer fri med målvakten. Vinkeln är lite snäv och målvakten täcker bra. Men istället för att skjuta så sular Lukas med sig bollen förbi målvakten och gör 2-1 i ett öppet mål. Därefter börjar Bagarmossen skicka in bollar halvt på chans i vår box utan att det blir riktigt farligt. Tiden rinner i väg och känslan av att vi kan klara av det här infinner sig. Men så i den 89:e minuten blir det helt plötsligt ett friläge som de sätter fint i krysset. 2-2. Matchen går till straffar där Bagarmossen slutsligen vinner med 6-5.

Vi har riktigt nöjda med att vi håller ihop det så pass bra som vi gör mot ett tufft motstånd. Kan även nämnde att domaren gjorde en mycket fin match. Svårt att döma själv, när det är skymning och regnet bara vräker ned.

Om säsongen
2023-10-21 16:24

Det var en jämn och tuff serie med många överrraskande resultat. Ett tag så kändes det som att alla kunde slå alla. Under våren varvade vi bra prestationer, med sämre. Framför allt resultatmässigt. Efter fyra raka vinster så låg vi i början av hösten på en andraplats. Men efter att ha hamnat i en liten formsvacka så landade vi till slut på en fjärdeplats. Vi tar med oss mycket lärdom från årets säsong, som vi tar med oss in i nästa.

Välkommen Elias Dandanell
2022-05-13 07:27

Elias ansluter till A-laget efter en kortare tids uppehåll från fotbollen. Elias passar perfekt i vårt anfallsspel och kommer att tillföra fin teknik, speluppfattning och snabbhet. Han kommer senast från Huddinges A-lag.

Fotbollsektion, 06/04 16:47
Fotbollsektion, 19/02 08:18